Dr. Hauschka Therapeut | Holistische schoonheid

Onze handen.

Door: Sandra Verbanck van Sansana

Het is toch wel wonderlijk wat we allemaal kunnen met onze creërende, voelende handen.

Voor ons Dr. Hauschka therapeuten staat de kwaliteit van aanraking centraal en zijn onze handen ons belangrijkste instrument. Maar hoe wordt die kwaliteit dan vorm gegeven?

In de eerste plaats door met aandacht aan te raken, ademend en ritmisch. Je zult het onmiddellijk merken of iemand je met aandacht aanraakt of afwezig is, want in onze handen zitten als het ware onze zintuigen waarmee we ontzettend veel kunnen waarnemen. De behandelingen zijn daarom zacht, maar vol en zeker. Bij volle aanwezigheid voel je je gezien en ondersteund, je komt tot rust in jezelf en bij jezelf. Alles mag er zijn. Ook bij diepe ontspanning neemt het lichaam dit waar en onthoudt.

Wat neem ik waar? Veel meer dan de huid alleen. Het wezenlijke in de mens toont zich tijdens de aanraking en gaat met het wezenlijke in mij in verbinding. Er is geen doen alsof, er is alleen nu, wat is, waarheid. Mijn handen luisteren en geven warmte, omhulling en een gezond ritme.

Het verdiepen van deze kwaliteiten is een levenslang proces voor ons, therapeuten. In mijn praktijk ‘Sansana’ is dit ook waar het om gaat bij de ritmische inwrijvingen: dit zijn therapeutische, harmoniserende behandelingen die het zelfgenezende vermogen bevorderen. Ik volgde een opleiding In Bad Boll (Duitsland) en besloot nadien de Dr. Hauschka opleiding te volgen. Zo kon ik van mijn passie mijn werk maken.

Ik werk zo graag met mijn handen. De combinatie met de heerlijke geuren, de natuurlijke ingrediënten en de filosofie van Dr. Hauschka vormen voor mij een geheel dat me steeds blijft inspireren en stimuleren.

We hebben allemaal wel vroeg of laat last van stress, verwachtingen waar we aan willen voldoen, die niet helemaal bij ons passen en ons uit ons centrum halen. Een deugddoende aanraking die ons bij onszelf brengt en ons ondersteunt kan dan zo veel betekenen. Om vanbinnen de warmte en de rust te vinden en van daaruit, in een hersteld evenwicht, terug in contact te kunnen treden met de buitenwereld.

Zachtheid mag. Zachtheid heelt.

Lees ook: