Self-care

Hoe krijg ik meer balans in mijn leven?

Volg deze 10 stappen.

Iedereen kan het voelen, elke dag. We racen door de tijd en onze dagelijkse routine, maar lopen eigenlijk altijd achter op schema. Zou jij graag meer tijd willen hebben voor jezelf? Creëer het dan! Haal de snelheid uit je dag en vind jouw eigen ritme met ons 10-stappenplan. Het is de investering meer dan waard; je bent meer geaard, je voelt je gezond, bruist van de energie en raakt meer geïnspireerd. En zullen we een geheim verklappen? Ook je huid gaat stralen! Doe je mee?

Body & Mind in balans.
Als je lief bent voor jezelf en je verbinding met de natuur (her)ontdekt, stap je in de stroom van het leven. Met deze 10 stappen, die je nu vanuit jouw huis en natuurlijke omgeving kan toepassen, kom je vanbinnen meer in balans en zul je ook zien dat jouw huid mooier wordt. Een win-winsituatie!

Stap 1: Start je dag met positiviteit
Zet je wekker eens een kwartiertje eerder en begin de dag met een meditatie. Als je jouw dag begint met rust en positiviteit, zul je dit meenemen door de rest van de dag. Je hart is als een bibliotheek met alle antwoorden, maar je hoort haar het meest helder in stilte. Wat heel krachtig werkt is een affirmatie, een gedachte die je door herhaling steeds meer gaat geloven. Probeer bijvoorbeeld eens: ”Ik voel me goed en ben dankbaar dat ik gezond ben”. Of: ”Bedankt dat alles wat ik dien te weten, moeiteloos naar mij toekomt”.

Stap 2: Care for your skin
De huid is een gevoelig orgaan dat in het ritme van de natuur verschillende behoeften kan hebben. Als je huid volgens haar natuurlijke ritme mag leven, kan ze haar functies vervullen. Elisabeth Sigmund, mede-oprichtster van Dr. Hauschka Cosmetica, ontwikkelde het unieke verzorgingsconcept van Reinigen, Versterken en Verzorgen. De Dr. Hauschka producten hebben allen een eigen karakter, ze raken je anders en geven specifieke impulsen. Zo zorg je met aandacht voor jezelf, op je eigen manier.

Stap 3: De juiste brandstof
Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om energiek aan de dag te kunnen beginnen. Een ontbijt zorgt ervoor dat je beter verzadigd bent gedurende de dag. Denk ook aan het drinken van voldoende water – wist je namelijk dat ons lichaam voor ongeveer 65% uit water bestaat? Tip: les je dorst met een smoothie, zo vul je ook vitaminen, mineralen en vezels in je lichaam aan. Zorg bij het maken voor een balans tussen groente en fruit, want smoothies die alleen uit fruit bestaan zijn suikerbommen.

Stap 4: Een energie boost tijdens de lunch
Het is ontzettend belangrijk dat je jouw eigen, ideale eetpatroon ontdekt. Door welke voedingsstoffen voel ik mij krachtig en energiek? Een salade is altijd een goed idee, want veel planten zijn echte krachtpatsers als het aankomt op heilzame, voedzame eigenschappen. Wat dacht je van een salade van geroosterde biet en wortel?

Stap 5: Avondeten
Voeding raakt alles: je gezondheid, hoe je je voelt en natuurlijk je huid. Heb je veel stress? Probeer dan eens voedsel dat ontspannend werkt, zoals bleekselderij, zilvervliesrijst, koolsoorten, knoflook of avocado. Heb je vaak last van een ”after dinner dip”? Als je avondmaal in het kommetje van je handen past, blijf je langer energiek.

Stap 6: De natuur in
Wandelen, joggen of fietsen? Het maakt niet uit, als je maar naar buiten gaat. Elke dag. Alles wat je nodig hebt om je goed te voelen, bevindt zich om je heen. De kleuren van de bomen, de geur van bloemen; de natuur laadt op als een batterij. De natuur heeft geen haast, is dat je wel eens opgevallen? En toch komt alles precies op tijd. Aarzel dus zeker niet om online een wandelroute bij jou in de buurt te zoeken en uit te proberen!

Stap 7: Huidverzorging voor de nacht
Gedurende de dag treedt je huid in contact met de wereld en vormt ze een beschermend schild. ’s Nachts keert haar kracht naar binnen om zich te vernieuwen en te herstellen. In de nacht verlangt de huid naar een vetvrije verzorging waarmee ze opgelucht kan ademhalen. Dr. Hauschka staat bekend om haar vetvrije nachtverzorging. Probeer bijvoorbeeld het Nacht Serum, met appel als hoofdingrediënt. De huid is, net als jij, verbonden met de natuur.

Stap 8: Tover je badkamer om tot een mini-spa
Kies een vaste avond in de week om te ontspannen en jezelf te verwennen. Trakteer jezelf van top tot teen op een heerlijke beauty treatment – succes gegarandeerd! Probeer bijvoorbeeld eens een Dr. Hauschka gezichtsmasker of een ontspannende badolie. Nog fijner? Een weldadige gezichts- of lichaamsbehandeling van een Dr. Hauschka Therapeut. Denk bijvoorbeeld aan de Klassieke Gezichtsbehandeling van Elizabeth Sigmund – een behandeling van twee uur die aanvoelt als een week vakantie.

Stap 9: Voldoende nachtrust
Slapen is goed voor van alles; je komt tot rust, je lichaam ontgift en geneest zichzelf en het is erg goed voor je huid. Ze is dan immers het meest actief en vernieuwt zichzelf. Dromen kunnen je weer mooie inzichten geven in onbewuste processen. Wat vertellen jouw dromen jou?

Stap 10: De dag afronden
Waar ben jij dankbaar voor in het leven? In bed is het perfecte moment om de dag af te sluiten. Probeer ook dankbaarheid te vinden in de iets minder mooie levenslessen. Het gaat er niet om waarom jou iets overkomt, maar hoe jij ermee omgaat. Daar word je sterk van, daar ligt jouw kracht.

Stralen – van binnen en van buiten.
Dit 10-stappenplan verzorgt niet alleen de huid, maar leidt ook tot innerlijke rust en harmonie – de voorwaarden. Durf jij de snelheid uit je dag te halen? Stil te staan bij het ritme van de natuur? Probeer het eens, je zult versteld staan van het resultaat. Bovenstaande stappen voor een gebalanceerd leven, staan bij de behandelingen en adviezen van Dr. Hauschka Therapeuten centraal. Neem contact op of maak een afspraak met een Dr. Hauschka Therapeut bij jou in de buurt, die jou hier verder mee kan helpen en begeleiden

Lees ook: