Holistische schoonheid

Activeer je huid: ze kan het zelf in 28 dagen.

Willen we niet allemaal het geheime recept vinden als het gaat om de perfecte huidverzorging? Daarom zijn we geneigd om te geloven in ieder nieuw ”wondermiddel” dat op de markt komt. Maar weet je wat pas een wonder is? De werking van je huid. De huid is, net als jij, verbonden met de natuur. Wij leggen je graag uit hoe – lees je mee?

Volgens Dr.  Hauschka is onze huid een gevoelig orgaan dat in het ritme van de natuur verschillende behoeften kan hebben. Balans is belangrijk voor de huid. Toch voelt ze zich vaak behoorlijk tegengewerkt. Dat heeft te maken met verschillende factoren, zoals hormonen, stress, milieu-invloeden en chemische huidverzorgings- en cosmeticaproducten. Bij reguliere cosmetica worden sommige functies van de huid aangevuld en deels overgenomen, waardoor de huid minder actief en lui wordt. Misschien heb je hier (link naar artikel 1) al gelezen dat de huid ’s nachts het liefst vrij kan ademen om zich te herstellen. Maar wist je ook dat de huid zichzelf vernieuwt in 28 dagen? Extra bijzonder: bij vrouwen loopt dit vaak synchroon met de maan- en haar menstruatiecyclus.

Alles is verbonden
De maan reist in 28 dagen om de aarde. Precies het aantal dagen dat je huid nodig heeft om zichzelf volledig te regenereren en voor de eicel om te rijpen, op zijn vruchtbaarst te zijn en zichzelf weer af te breken. Als de maan zich opbouwt naar volle maan, dan rijpt de eicel en bouwt ook je huid zich op. Mooi he? Zo heb je vast nog nooit eerder naar de processen in je lichaam gekeken? De maancyclus is een grondpatroon voor vernieuwing. Voor je eicellen, jouw huid en ook jouw persoonlijke groei. De maan regeert ons onbewuste, ons gevoelsleven. Ze is verbonden met onze intuïtie en beïnvloedt onze creatiekracht. Vandaar dat we onszelf zo heftig kunnen voelen als we rond volle maan menstrueren!

Huidverzorging volgens de maanfasen
Je kunt dit programma prachtig afstemmen op het ritme van de natuur. Zo rond nieuwe maan (de maan is 3 dagen onzichtbaar) is je huid bijvoorbeeld klaar voor diep reinigende maskers. Voor jou een mooi moment om even gas terug te nemen en jezelf onder te dompelen in een fijn beautyritueel. Richting volle maan (de maan weerkaatst het licht van de zon) heeft je huid meer behoefte aan voedende maskers en voel ook jij je meer actief. Na je menstruatie is het een mooi moment om met het ‘10-stappen beauty programma‘ te starten. Je lichaam heeft zichzelf dan gereinigd, en je huid ook.

Een laatste tip
Wat je op je huid aanbrengt, wordt ook door de huid geabsorbeerd. Dus in de regel geldt: als je het niet kunt eten, smeer het dan ook niet op je huid. Activeer het zelfherstellend vermogen van de huid op een zachte manier door het gebruik van 100% natuurzuivere cosmetica.

Elke huid heeft andere behoeften. Misschien vraag je je wel af welke producten van Dr. Hauschka het best bij jouw huidbeeld passen? Maak een afspraak met een Dr. Hauschka Therapeut bij jou in de buurt, voor een persoonlijk huidverzorgingsadvies en een ontspannende behandeling.

Lees ook: