Dr. Hauschka Therapeut

In gesprek met Dr. Hauschka Therapeut Eva-Maria Velmans.

Eva-Maria Velmans heeft sinds 2012 haar eigen salon ’Kracht van schoonheid’ in Breda. Dr. Hauschka sprak haar over hoe het is om Dr. Hauschka Therapeut te zijn, de opleiding bij Dr. Hauschka en haar ondernemerschap.  

Hoe ben je bij Dr. Hauschka terechtgekomen? 

Ik heb jaren gewerkt als consultant en trainer in het bedrijfsleven. Tot de diagnose kanker werd gesteld en ik uiteindelijk mijn werk niet meer kon doen. Ik was toen wel bekend met de producten van Dr. Hauschka, maar vond het de producten en hoe deze te gebruiken best ingewikkeld als ik deze tegenkwam in de winkel.  

Ik wilde altijd al graag een afspraak maken voor een Dr. Hauschka behandeling, maar door drukte was het er nooit van gekomen. Tijdens mijn herstel dacht ik: “Dit is het moment!”. Terwijl ik in de stoel lag, dacht ik na over werken als Dr. Hauschka Therapeut. Zo kon ik ondernemerschap, het beheren van mij eigen agenda en het werken aan huis combineren met de heelheid van lichaam en geest. Ik merkte dat er zoveel waarachtigheid en eerlijkheid in het Dr. Hauschka Therapeutschap zit. Voor mij was dat echt het moment dat ik ben gaan uitzoeken wat ik moest doen om Dr. Hauschka Therapeut te worden. 

Welke opleiding heb je gevolgd en welke praktijkervaring heb je opgedaan? 

Ik heb de particuliere vakopleiding Estetica gevolgd in Breda. Hoewel mijn eerste gedachte was dat ik dat niet nodig zou hebben, heb ik daar echt een vak geleerd. Vanaf de eerste praktijkles ben ik gaan werken in mijn eigen praktijk: een kamer op de bovenverdieping. Ik startte met het behandelen van de buurvrouw en vriendinnen. Ik heb nooit ergens stagegelopen, maar ben bij veel collega-therapeuten geweest voor een behandeling. Toen ik in 2012 mijn opleiding afrondde, heb ik daarna de Dr. Hauschka therapeutenopleiding gevolgd. Ik wist namelijk vanaf de start al wat ik wilde: werken met Dr. Hauschka! 

Hoe heb je de opleiding bij Dr. Hauschka ervaren? 

Heel waardevol. Het voelde als thuiskomen, de opleiding had zoveel diepgang en dat is echt waar ik het voor deed. Het voelde als een ambacht leren met je handen – met zoveel heelheid en precisie. Het was intensief: ik moest echt aan het werk. Leren door je over te geven. In de loop der jaren vielen een hoop dingen op hun plek, er zit namelijk zoveel kennis in een behandeling.  

Ook de verbinding met mijn mede-cursisten vond ik heel waardevol. Ik heb besloten om in de buurt van de trainingslocatie te overnachten, zodat ik me volledig kon overgeven aan de training. Vervolgens ben ik thuis aan de slag gegaan met de casussen – over een periode van 3 maanden moet je deze namelijk verzamelen alvorens de opleiding te kunnen afronden. Ik vond het best lastig, maar gelukkig kon ik veel afstemmen met mijn studiegenoten en trainers. 

Was het al meteen je bedoeling om een eigen salon te starten? 

Zeker. Ik ben met het UWV-traject ”terug naar werk” gestart. Je start dan met een uitkering en een ondernemerscoach. Een halfjaar voor de opleiding heb ik een ondernemersplan gemaakt en me goed voorbereid. Mijn doel was om mijn vaste lasten zo laag mogelijk te houden, ik wist immers nog niet of ik dit vak over vijf jaar nog steeds leuk zou vinden. Voor ongeveer €500,- heb ik mijn hele salon ingericht met tweedehandsspulletjes. Een grafische student heeft mijn logo ontworpen. Mijn belangrijkste investering was die met een marketingbureau. Ik heb mijn teksten, website, nieuwsbrieven en online content grotendeels zelf geschreven, maar als ik hulp nodig had waren zij mijn hulplijn. Dat heeft me heel veel tijd en geld gescheeld, bovendien maak ik nu nog steeds gebruik van hun diensten. 

Wat doe je om contact te houden met je klanten en nieuwe klanten te werven? 

Ik houd mijn adressenbestand goed bij. Zo stuur ik elke maand een nieuwsbrief naar mijn klanten om de verbinding te blijven houden. In mijn startperiode stond ik veel op markten, deelde ik flyers uit en investeerde ik in workshopavonden, bijvoorbeeld bij mijn sportschool. Genodigden kregen dan een voucher van 15% korting als ze bij mij een behandeling boekten. Veel van deze klanten komen vandaag de dag nog steeds bij mij voor een behandeling. 

Omdat ik de UWV-uitkering er het eerste jaar nog naast had, heb ik het grootste gedeelte van mijn verdiensten kunnen investeren in mijn salon. Een nieuwe stoel, maar ook wilde ik graag het hele assortiment van Dr. Hauschka op de plank hebben staan – omdat je het lichaam behandeld als geheel.  

Op dit moment werk ik actief samen met een therapeut, kapper en pedicure. Ik heb zelf bijvoorbeeld geen acnespecialisatie, maar verwijs klanten soms door naar een therapeut waarbij deze behandeling wel wordt vergoed. Zo helpen we elkaar. Mond-op-mondreclame is en blijft tenslotte de beste reclame.

Hoeveel dagen in de week werk je en hoeveel Dr. Hauschka behandeling geef je ongeveer per dag? 

Het grootste voordeel van dit vak is dat ik mijn eigen agenda kan bepalen. Ik ben begonnen met vier dagen, maar sinds ik moeder ben werk ik twee lange dagen en een dag onder schooltijd. Ik geef bij voorkeur de Klassieke Gezichtsbehandeling en de Klassieke Lichaamsbehandeling. Dan doe ik er één per dagdeel. Als ik kortere behandelingen of advies geef, dan geef ik meerdere behandelingen op een dag. 

Hoe heb je jouw prijzen voor de Dr. Hauschka behandingen bepaald? 

Natuurlijk heb je de richtlijnen van Dr. Hauschka voor de behandelingen. Daarnaast heb ik een aantal andere dingen in overweging genomen. De salon moet een normaal vakmanschap inkomen opleveren, maar het moet natuurlijk ook betaalbaar zijn voor de klant. Een bezoek van 2 uur kost je minimaal 3 uur. Denk bijvoorbeeld maar aan het ontvangst, het geven advies, maar ook bijvoorbeeld het reinigen van de salon na elke behandeling, het doen van de was en administratie. Ik heb ook echt moeten leren om eerlijk en objectief te kijken naar hoeveel tijd iets kost. Ook heb ik de locatie, faciliteiten, mijn kennis en expertise in overweging genomen. Met al deze factoren in gedachten heb ik mijn prijzen bepaald. 

Dr. Hauschka vind eerlijke handel zeer belangrijk. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de wereldwijde samenwerkingen en Fairtrade-projecten. Dus als zowel de vrouwen in Burkina faso goed worden betaald is het ook de bedoeling dat een Dr. Hauschka therapeut in Nederland een goed inkomen heeft om hiervan te kunnen leven. Als ik met mijn klant een gezonde werk relatie aanga, geef het juiste advies en behandelingen. Ik ga een relatie met hen aan waarbij ik terugverwacht dat zij allereerst hun huid ook thuis verzorgen met Dr. Hauschka producten en deze ook bij mij aanschaffen. 

Hoe bevalt het werken met Dr. Hauschka? 

Heel goed! Ik boek met iedere nieuwe klant een intakegesprek in – dat vind ik één van de belangrijkste onderdelen van mijn werk. Samen bespreken we dan de wensen en behoeftes van de klant. Zij komen vervolgens 3 à 4 keer per jaar bij mij voor een Klassieke Gezichtsbehandeling in combinatie met de juiste thuisverzorging waarin ik hen adviseer afhankelijk van het huidbeeld. Mijn ervaring is dat op deze manier het eindresultaat het best is. Als je goede resultaten wilt zien, dan is het tenslotte belangrijk om de huid ook thuis goed te verzorgen. 

Wat ik heel fijn vind, is dat Dr. Hauschka ook bij verschillende retailers wordt verkocht. In mijn vakgebied wordt dat vaak als ongunstig gezien, maar ik ben juist verbaasd over hoe mij dit helpt. Ik krijg vaak van klanten te horen dat ze Dr. Hauschka hebben zien liggen in de winkel of voorbij hebben zien komen op social media. Vervolgens gaan ze heel bewust op zoek naar de juiste huidverzorging en komen dan bij mij terecht voor een persoonlijk en op maat gemaakt advies. Dit zijn eigenlijk mijn beste klanten.

Wat heeft Dr. Hauschka jou gebracht? 

Verdieping, levenskracht, waarachtigheid, plezier en heelheid. Het is zo mooi om met je handen te mogen werken. Wat ik fijn vind, is dat klanten zich bij mij in een oase van rust bevinden. Vaak kijken ze al weken uit naar hun behandeling. 

Waar zie je jezelf over 5 of 10 jaar? 

Eigenlijk weet ik dat niet zo goed. Ik ben op dit moment aan het herijken wat ik ga doen de komende tien jaar. Zo ben ik bijvoorbeeld opnieuw aan het bekijken wat de doelen zijn van mijn praktijk. 

Heb je nog een laatste tip voor een eventuele nieuw startende therapeut? 

Vooral doen! Zie je praktijk als een bedrijf, vul het met passie en denk bedrijfsmatig na! 


Word jij Dr. Hauschka Therapeut?

Ben jij schoonheidsspecialist en wil jij ook werken met onze 100% natuurlijke producten en een holistisch verzorgingsconcept? Volg dan nu de opleiding tot Dr. Hauschka Therapeut.

Lees ook: