Dr. Hauschka Therapeut | Holistische schoonheid

Een holistische behandeling.

Ben jij naast het gebruik van 100% natuurlijke, effectieve en gecertificeerde cosmetica opzoek naar meer diepgang in jouw schoonheidsbehandelingen? Volg dan de opleiding tot Dr. Hauschka Therapeut. Als Dr. Hauschka Therapeut kijk je namelijk een laag dieper dan de huid, je kijkt naar de mens erachter. Een mens dat deel uitmaakt van een groter geheel. Waarbij het draait om ‘aanraken en worden aangeraakt’. Niet alleen huid op huid, maar ook van hart tot hart. Bij Dr. Hauschka Therapeuten zijn ‘innerlijke schoonheid’ en ‘uiterlijke schoonheid’ onlosmakelijk met elkaar verbonden. De huid is dan ook een spiegel van de ziel en het pad dat iemand op deze aarde heeft bewandeld. De huid vertelt ons alles: op welke zij iemand slaapt, of iemand de juiste voeding tot zich neemt, of er veel is gelachen, er grote uitdagingen zijn geweest, er veel is gepiekerd, iemand de tijd neemt voor zichzelf of – zoals velen van ons doen – er door het leven wordt geraasd.

Een klassieke Dr. Hauschka behandeling helpt jouw klant om in het lichaam aanwezig te zijn. Onze moderne beschaving met haar snelle leven en hoge werkintensiteit maakt het leven misschien uitdagend en interessant, maar het betekent tegelijkertijd dat er een groter risico is om alleen aan de oppervlakte aanwezig te zijn. Om niet meer in staat zijn om naar binnen te keren voor een rijkere, innerlijke ervaring van onze activiteiten. Deze innerlijke aanwezigheid – die kan worden bijgebracht door middel van een Dr. Hauschka behandeling – is essentieel voor onze ontwikkeling als mens. De unieke Dr. Hauschka behandelingen zijn precies afgestemd op de vaak eenzijdige belasting van ons leven en lichaam. Als holistische behandeling is deze niet alleen bedoeld voor uiterlijke schoonheid, maar ook voor innerlijke schoonheid als preventieve gezondheidsmaatregel.

We leggen het uit. Onze voeten worden vaak vergeten, maar juist de warmte en het welzijn van onze voeten bepalen hoe we in het leven staan en ons een weg door het leven banen. Een behandeling bij een Dr. Hauschka Therapeut begint dan ook met een geurig voetenbad. In de huidige tijd staat ons brein eigenlijk continue aan. Hier gaat veel energie naartoe, waardoor de voeten koud kunnen aanvoelen. Een weldadig voetenbad zorgt ervoor dat we weer tot onszelf komen. Dat iemand letterlijk uit het hoofd gaat en met aandacht naar het hier en nu wordt gebracht. Door het uitstrijken en masseren van de benen en voeten komt het hoofd verder tot rust en lost alledaagse stress op in ontspanning en heerlijke geuren.

Na deze ontspannende start met aandacht voor de voeten en benen, zorg je er als Dr. Hauschka Therapeut voor dat de klant comfortabel ligt en warm wordt ingepakt. Dit geeft een gevoel van omhulling en vertrouwen. We ontspannen de nekspieren door passieve bewegingen met het hoofd te maken. We rekken de rugspieren en maken deze los. Door de armen en handen te behandelen, wordt de aandacht weer gericht op het centrum van het lichaam. Het gehele lichaam is nu warm, ontspannen en rustig. Pas nu kan jouw klant volledig genieten van het vervolg van de behandeling.

In de cosmetica van Dr. Hauschka en bij de behandelingen speelt ritme een belangrijke rol. Niet alleen heeft de natuur haar eigen ritmes: denk aan licht en donker, rust en beweging, warmte en kou – ook onze huid heeft zo haar eigen ritme. Zo worden bijvoorbeeld in 28 dagen alle cellen van de bovenste huidlaag vernieuwd. Dr. Hauschka heeft respect voor de wijsheid van de natuur en voor dit ritme – het ritme van de natuur. In de Dr. Hauschka behandeling gebruiken we daarom bewust geen peeling. Bij het reinigen van de huid wordt alleen dat verwijderd wat de huid uit zichzelf loslaat. Dode huidcellen van gisteren en vandaag, maar niet die van morgen en overmorgen – deze heeft de huid nodig om de huidbarrière sterk te houden. Een ander ritme is dat de huid zich overdag anders gedraagt dan ’s nachts. Overdag werkt de huid volop als bescherming tegen invloeden van buitenaf, maar tijdens de nacht – terwijl we heerlijk liggen te slapen – gaat ze actief aan de slag. De huid herstelt en regenereert. Ze reinigt zich van binnen- naar buiten uit. Om deze inspanning ’s nachts te kunnen leveren, moet ze goed kunnen ademhalen. Daarom biedt Dr. Hauschka – in tegenstelling tot conventionele cosmetica – geen rijke afsluitende verzorging, maar een ademende en vetvrije nachtverzorging op waterbasis.

Bij de Klassieke Dr. Hauschka Gezichtsbehandeling help je als Dr. Hauschka Therapeut de doorstroming in het gehele lichaam op gang. De behandeling laat je kennismaken met de waarde van diepe ontspanning en werkzame impulsen – afgestemd op het huidbeeld van jouw klant en met de 100% natuurlijke, duurzame producten van Dr. Hauschka. Tijdens de behandelingen raak je jouw klant niet alleen met zachte handen aan, maar ook met fijne penselen. Het belangrijkste onderdeel van iedere ritmische Dr. Hauschka behandeling is namelijk de lymfestimulatie met penselen. De flinterdunne lymfecapillairen in het gezicht en lichaam zijn belangrijk voor het wegvoeren van stofwisselingsproducten en overtollig weefselvloeistof. De zachte uitstrijkingen en penseelstreken stimuleren het zelfherstellend vermogen van de huid, ontspannen en lossen blokkades op. Het weefsel wordt in staat gesteld om zichzelf te reinigen door afvalstoffen af te voeren. Zuurstof en voedingsstoffen komen zo sneller in de cellen terecht. Doordat het lymfesysteem door het gehele lichaam loopt net als onze bloedbanen, masseer je niet alleen het gezicht, maar het complete lichaam. Het resultaat is een hernieuwde en stralende huid, maar ook een volledig gevoel van energieke ontspanning waarvan de effecten nog dagen kunnen aanhouden. 

De Klassieke Dr. Hauschka behandeling is daarmee moderner dan ooit. Ze is uniek, alleen al omdat alles met de hand gebeurt. Als Dr. Hauschka Therapeut maak je geen gebruik van apparaten of machines. Je kneedt, wringt, duwt of manipuleert niet, maar werkt met je handen en bij de lymfestimulatie met penselen. Je raakt jouw klant met langzame en ritmisch-ademende, vloeiende bewegingen aan. Daarmee heb je zo’n grote impact dat je geen naalden of toestellen, geen uv-licht of een ander apparaat nodig hebt.   Op emotioneel niveau geeft de behandeling een gevoel van licht, lichtheid, orde en innerlijk evenwicht. De Dr. Hauschka behandelingen kunnen helpen om los te laten, en tegelijkertijd juist meer één te worden met jezelf. De behandeling kan daarom als stimulerend en verfrissend of juist als aangenaam kalmerend en ontspannend ervaren worden. We nodigen je uit de ‘kunst van het aanraken’ in de vingers te krijgen door de opleiding tot Dr. Hauschka Therapeut te volgen en daarmee de snelheid uit de dag van jouw klanten te halen. Een behandeling van Dr. Hauschka te geven die voelt als een mini-vakantie. Waarmee jouw klant uit de drukte stapt, stil staat, op adem komt en weer met aandacht leeft.


Word jij Dr. Hauschka Therapeut?

Ben jij schoonheidsspecialist en wil jij ook werken met onze 100% natuurlijke producten en een holistisch verzorgingsconcept? Volg dan nu de opleiding tot Dr. Hauschka Therapeut.

Lees ook: