Anders vanaf het begin.


Zorg dragen voor je huid is zorg dragen voor je gezondheid

Elisabeth Sigmund

Wie Dr. Hauschka zegt, denkt aan cosmetica op basis van heilzame planten, kennis over de wijsheid van de huid en een 100% natuurlijk, holistisch verzorgingsconcept. Maar dat is niet het enige wat Elisabeth Sigmund, mede-oprichtster van Dr. Hauschka Cosmetica, ons naliet. Haar bijzondere kijk op schoonheid en – als één van de eersten in haar tijd – haar kennis over natuurzuivere cosmetica zijn nog steeds een grote inspiratiebron vandaag de dag. 

Innerlijke en uiterlijke schoonheid.

Al vanaf kleins af aan hield Elisabeth zich bezig met schoonheid. De ware betekenis van schoonheid – zo ontdekte Elisabeth Sigmund – gaat veel verder dan alleen het versieren van de buitenkant. “De mens heeft twee schoonheden nodig, een innerlijke en een uiterlijke’’, stelde ze. Je huid reageert niet alleen op impulsen van buitenaf, maar vraagt ook van binnenuit om verzorging. Je helpt je huid door gezond te leven. Tijd aan jezelf te besteden. Te ontspannen. Deze filosofie intrigeerde Rudolf Hauschka, oprichter van Dr. Hauschka Cosmetica, en samen brachten zij in 1967 Dr. Hauschka Cosmetica op de markt.

Elisabeth Sigmund in haar praktijk
Wildpluk van Arnica

Goed voor jezelf, goed voor de wereld.

Bij het holistische verzorgingsconcept van Dr. Hauschka wordt gekeken naar de persoon achter de mens en worden diepere oorzaken van huidproblemen aangepakt. Elisabeth koos voor haar cosmetica en behandelingen het beste uit de natuur: geneeskrachtige planten. Deze planten komen tot op de dag van vandaag nog steeds uit de eigen biodynamische tuin in Eckwälden (Duitsland), van wildpluk of van fair trade-projecten die Dr. Hauschka wereldwijd heeft opgezet. 

Aanraking.

Aanraken en worden aangeraakt – het heeft verschillende betekenissen: iets dat je na aan het hart ligt of je motiveert. Maar ook huid op huid. Een omarming. Wat het ook is: een aanraking verbind je met de wereld om je heen en ook altijd met jezelf. 

Aanrakingen zijn ook een specifiek onderdeel tijdens de Dr. Hauschka behandelingen. Elisabeth vond aanraking een prachtige manier om met elkaar verbonden te zijn. Ze zei: “Het zorgt ervoor dat iemand zich openstelt. Door de juiste vragen te stellen, kan een therapeut vaak achterhalen wat de holistische oorzaak is voor een verstoord evenwicht in de huid”. De Dr. Hauschka Therapeuten verstaan de kunst om andere mensen zodanig aan te raken dat zij zich prettig en geborgen voelen, zich kunnen openstellen.

Kunst van aanraken
Dr. Hauschka behandeling

Een mini-vakantie.

Elisabeth bedacht bijzondere behandelingen voor het gezicht en lichaam, met onder andere een voetenbad en lymfestimulatie met penselen. De flinterdunne lymfecapillairen in het gezicht en lichaam zijn belangrijk voor het wegvoeren van stofwisselingsproducten en overtollig weefselvloeistof. De zachte uitstrijkingen en penseelstreken stimuleren het zelfherstellend vermogen van de huid, ontspannen en lossen blokkades op. Het weefsel wordt in staat gesteld om zichzelf te reinigen door afvalstoffen af te voeren. Zuurstof en voedingsstoffen komen zo sneller in de cellen terecht. Doordat het lymfesysteem door het gehele lichaam loopt net als onze bloedbanen, masseer je niet alleen het gezicht, maar het complete lichaam. Het resultaat is een hernieuwde en stralende huid, maar ook een volledig gevoel van energieke ontspanning waarvan de effecten nog dagen kunnen aanhouden.  

Alleen het beste wat de natuur te bieden heeft.

De behandelingen van Dr. Hauschka laten je kennismaken met de waarde van diepe ontspanning en werkzame impulsen – afgestemd op jouw huidbeeld en met de 100% natuurlijke producten van Dr. Hauschka. Wij werken dus met en vanuit de natuur. In een cyclische beweging, net als de seizoenen. We zijn onderdeel van een groter geheel – dus wij gaan hier verantwoord mee om. We geven de aarde meer terug dan dat we ervan nemen. We zijn dierproefvrij vanaf het begin en ontzien hulpbronnen waar mogelijk. Bovendien streven wij naar duurzame partnerschappen – om elkaar te laten stralen en te werken aan een gezonde aarde. Duurzaamheid is bij ons geen begrip, maar een alledaags gegeven.  

Onderdeel van een groter geheel.

Duurzaamheid zit in ons DNA.

Wij zijn sinds 2020 100 procent CO₂-neutraal in Bad Boll. 85 procent daarvan is echt neutraal door onze CO₂-uitstoot daadwerkelijk te vermijden. 15 procent van onze uitstoot is onvermijdelijk en compenseren we bij atmosfair. Daarmee steunen we projecten voor klimaatbescherming over de gehele wereld. Onze visie? De hele waardeketen op weg helpen naar klimaatneutraliteit.

Dr. Hauschka
Natuur. Anders. Effectief.


Word jij Dr. Hauschka Therapeut?

Ben jij schoonheidsspecialist en wil jij ook werken met onze 100% natuurlijke producten en een holistisch verzorgingsconcept? Volg dan nu de opleiding tot Dr. Hauschka Therapeut.